Har du også fået en plads i et kolonihavefællesskab, men mangler der et hus? Du behøves ikke at bestille håndværkere til at gøre arbejdet for dig, du kan sagtens bytte dit eget kolonihavehus – og så bliver det også en del billigere!
Step 1: Lav en tegning over byggeriet
Du skal først og fremmest have en tegning over, hvad det er, der skal bygges. Her skal du være helt præcis, når du skriver mål på, så du ikke laver fejl, når du skal i gang med at bygge.
Step 2: Hav de rigtige byggematerialer
Du skal først og fremmest beslutte dig for, hvilket materiale du gerne vil bygge dit kolonihavehus i. Det kan være, du synes at eg er flot, eller det kan være, at du gerne vil have et mørkere materiale som f.eks. ahorn. Det kan også være en god idé at indkøbe fundablokke, som kan være med til at skabe et randfundament for huset. Blokkene placeres horisontalt i forhold til hinanden, og så fyldes hullerne i midten ud. Du kan f.eks. vælge fundablokke fra danske byggematerialer.
Step 3: Fundamentet
Når du har fundet dine byggematerialer, kan du begynde at bygge fundamentet. Det er nu, man skal til at grave, så huset har noget jord at holde fast i. Du skal bygge sokler af beton eller sten, eller du kan vælge at nedgrave brædder med en form for skruer i, som kan holde fast i jorden.
Step 4: Byg væggene
Du kan nu begynde at bygge væggene. Disse kan du bygge, mens du ligger ned, og det er vigtigt, at du følger din tegning nøje. Væggene kan herefter rejses og monteres på fundamentet. Du kan starte med at bygge fundamentet til væggene, så de stadig mangler at blive fyldt ud, mens du lægger tag på.
Step 5: Taget
Taget på et kolonihavehus kan sagtens bygges i træ, hvorefter man putter det tag på, som man ønsker sig. Du kan f.eks. vælge mellem, om du gerne vil have tegl, bølgeeternittag eller tagpaptag.
Step 6: Væggene
Du skulle nu gerne have et hus med hule vægge og tag på. Det er nu på tide, at du begynder at udfylde hullerne. Du kan som sagt vælge at bygge med fundablokke, som kan fyldes ud med flydende beton. Du kan også vælge at bygge i ren træ, og så fylde hullerne ud ved at lægge mere træ henover.