Derfor er Slovenien det bedste rejseland for kulturelskere

Slovenien er for mange et ukendt rejseland. Landet ligger i Centraleuropa og grænser op mod Ungarn, Kroatien, Italien og Østrig. Landet byder på en kulturel oplevelse med en storslået historie.

 

Hovedstaden Ljubljana

På et besøg i Sloveniens hovedstad Ljubljana kan du opleve højkultur for alle pengene. Middelalderslottet Predjama stikker ud fra en klippevæg højt oppe i bjergene. Her kan du på uforglemmelig vis opleve den vilde natur omkring dig. Det er et mindeværdigt syn, du møder på toppen af dette middelalderslot.

 

Fortryllende landsbyer i Slovenien

Tror du på hekse og overnaturlige fænomener? Det gør de i Slovenien. Helt tilbage i det 17. århundrede opstod en forkærlighed for troen på hekse og overtroiske ritualer for slovenerne. De mente, at nogle folk kunne forudsige ens fremtid, udøve magi og endda kurere de syge. Kulturen i Slovenien er ikke helt fri fra særlige kræfter. I dag går troen mere på det naturlige end på det overnaturlige;  det handler om at føle sig i et med naturen – og det giver jo god mening. Det er en tilgang, som slovenerne i den grad har taget til sig, og det er bestemt betagende at opleve som turist i landet.

 

Det kulturelle køkken

Sloveniens madkultur tiltaler især store stærke mænd, da det slovenske køkken primært består af solide kødretter. Kødet tilberedes på mange forskellige måder, men fællestrækket for det slovenske køkken er altid, at kødportionerne er enorme.
Er du ikke stor fan af det grønne på tallerkenen, så er Slovenien perfekt. Her er det meget sjældent, at du automatisk får salat, kartofler eller lignende serveret sammen med dit kød. Dette er nemlig noget, der oftest skal bestilles separat. Derfor er denne madkultur skabt til enhver kødelsker.

 

 

Flot natur, storslået historie og autentisk kultur

Slovenien tiltrækker turister, der ønsker at komme helt tæt på det ægte og den autentiske kultur. Ønsker du at komme ud på eventyr og opleve et af de lande i Europa, som tit bliver overset som rejsedestination? Så rejs til Slovenien. Hvad end du ønsker at se den flotte natur, landet er indhyllet i, tage på opdagelsesrejse tilbage i den slovenske historie eller opleve en kultur, der ikke kan sammenlignes med andre landes, så er Slovenien oplagt.
Alt dette danner rammen om en perfekt rejse til et af de mest oversete lande i Europa. Pak din kuffert og tag afsted – Slovenien er kun en kort flyvetur fra Danmark, men et eventyr helt for sig..